Dimanche le 30

Heej!

Länge sen sist, va? desolée. Bloggen har haft sina komaveckor men nu fan ska den återupplivas! eller ja skall försöka iallafall. Jag tänker nog inte mera skriva att jag lovar något inlägg någon viss dag som jag gjorde i förra inlägget. Ja hade ingen chans att blogga då på måndagen fö de blev changed plans bigtime. Och efter det har jag haft fullt upp 24/7 och dom gångerna jag skulle ha haft tid att uppdatera var jag helt enkelt för trött för att ens lägga bilderna från min kamera till datorn. ja jag vet ja tar priset i att vara lazy ibland. och sen, men det vet ni ju alla redan (;
jaa vad har hänt här borta dåå? ja kan bara säga att jag haft väldigt fartfyllda dagar och nätter dom senaste veckorna. mycket parteeej och hängande med vännerna. Typ alla är lediga här i 2 veckor från skolorna osv, och jag har inte behövt jobba heller särskilt mycket så jag har inte varit hemma nästan överhuvudtaget. 2 vs sedan var jag med två av mina vänner Janka och Johanna i Camargue. Det var säkert en av mina bästa söndagar på väldigt länge. Camargue är ett väldigt stort område som är typ en nationalpark. Stället är känt för sina vita hästar, så det var ju ett måste att provrida. Vi tog ett tvåtimmars pass då vi hyrde hästar och så fick vi rida dem på stranden. Känslan var helt otrolig. Det var sjukt avkopplande att bara sitta på hästen och kolla på havet och höra vågorna. Nu förstår jag varför man använder hästar i vissa psykoterapier. Jag är inget större hästfan, men jag lovar er, det var verkligen värt det!



nee nu orkar ja int skriva mer ikväll. ja är så sjukt trött, de blev fest enda till morgonen o sen rakt till plan de campagne för en heldags shoppingrunda. o imoronen blir de full fart på igen, så ska de firas halloween bigtime woopwoop! de kommer snart mer uppdataring om andra dagar oxå, ja måst dela upp de i lite olika inlägg.
Bookade förresten just flyg till både paris resan och sedan flygen till finland när jag kommer och hälsa på över julen! ja kommer hem den 17 december sent på kvällen, så efter det vill ja ser er alla! :) saknar er<3

bisous xx

Samedi le 22

Bonsoir!

Ville bara säga att jag lever och jag ber om ursäkt för att jag inte uppdaterat. Jag har haft lite fullt upp på sistone för att jag varit ensam en vecka med flickan och nu är jag inte hemma på hela vs. Imorgon blir det St.tropez!! wohoo, lyssna på welcome to st.tropez om nån inte vet om stället haha. jag LOVAR att jag gör en lång uppdatering på måndagen!

bisous :)

Mercredi le 12

Ciao!

Idag har hela dagen spenderats hemma med Lou. Somsagt har hon ju inte skola på onsdagar, så därför är jag med henne hela dagen. lite småjobbigt sådär, men endå inte så tungt. Hon vill mest se på tv och leka på sitt rum osv. men hon har endå begränsning på hur länge hon får se på tv osv. och då kan hon bli lite småsur om jag säger att hon inte får göra det längre. Jag försökte få henne ut i solskenet men hon ville hellre sitta inne. Så tillslut satt jag ensam vid poolen och läste en bok med en kopp kaffe. C'etait encore une trés belle journée! J'aime bien le soleil :)
I vanliga fall har hon badminton på onsdagar, men idag hade hon "ont i foten" så vi skippade det. hmm..eller så va hon bara lazy, ja gissar på de senare, men det är ju jag iochförsig oxå haha. Fast det skall det bli ändring på!

Igår sa förresten min ena lärare i skolan att hon märker att min franska har blivit bättre. jejee, det tror jag faktist själv oxå. Förr skulle jag inte ha kunnat föra en längre konversation på franska, men nu går det lite bättre! fast skit svårt är det ju dock ännu..men det kommer väl med tiden, tålamod tålamod..
haha alltså ja måst ba ännu tillägga att en av dem längre konversationerna utfördes med en rysk tjej som var typ världens.torraste.person.eveeeer. alltså på fredagen när vi var och festade så hängde hon med ut för att hon själv frågade Johanna om hon fick följa med oss. Vi tänkte att självklart lixom, här är man jette öppna för nya människor och olika nationaliteter och det är ju jette nice att träffa nya människor osv. Nå, först när vi satte oss på en uteservering så beställdes det vin, öl och drinkar men hon skulle absolut ha sitt gröna kvällsté. Inget fel med det ju, alltså att hon inte ville dricka alkohol, men vi andra höll lite på att dö av uttråknad när hon ville babbla i ca 2 timmar om fransk grammatik. Hon kunde ingen engelska så allt gick på franska, och hon förklarade i minsta detalj om hennes nya fantastiska grammatik bok som hon absolut älskar. Sedan tillade hon ännu att hon vid middagsbordet hos sin familj alltid har papper och penna bredvid sig eftersom hon skriver ner alla nya ord och meningar dom säger. Holy shit, ja skulle aldrig orka hålla på sådär. Hon tar verkligen språkinlärningen på allvar.
Jag kunde ju inte som vanligt hålla mig för skratt när Johanna sa att hon är här iaf i första hand för en ny upplevelse, få lära känna nya människor och helt enkelt ha the time of your life. Men stackars ryska flickan såg ju bara ut som ett frågetecken. hmm jag undrar om hon är på fel ställe..haha.

Vid det här laget var jag ännu inte så störd på henne, ja menar man måste ju ge alla en chans, vi är ju alla olika! Men sedan när vi gick in i första baren, (vi brukar göra en barrunda på några stycken) så frågade hon mig genast att vad vi gör där. Jag ba eehh vad brukar man göra i en bar? Träffa människor, dansa, ta en drink, mingla, ha roligt jaa ni vet. Och hon fick typ värsta paniken när vi beställde dricka, (gratis vin haha) och hon bad mig beställa en jus d'orange till henne. (appelsinsaft) En 20 årig ung kvinna som talar myyyycket bättre franska än mig kunde sen inte beställa sin egen saft. hohoojjaa. Nåå sen när hon druckit upp typ halva saften så ville hon hem. Kvällen hade ju typ inte ens börjat ännu och jag hade lovat föra henne tillbaka med bilen. Så jaa vad hamnar vi göra, Jag, Anna(ryska flickan) Johanna och två killar hoppade in i min bil och så måste jag köra henne ända hem och sedan tillbaka ut i vimlet. Kanske bäst att vi förde hem henne, för annors skulle det nog ha blivit sjukt jobbigt i dom andra barerna. Inget illa menat mot henne, ja menar hon är ju snäll och hur söt som helst, men orkaa...

Imorgon blir det sedan skola och sedan kanske lite eventuell shopping/gymbesök?! Och snart är det ju redan veckoslut, woopwoop! Blir antagligen fest båda kvällarna, Party Sonja is back haha (; Har förresten lyssnat sönder på Rihannas låt we found love, kommer den mycket i radion i Finland oxå?



Blir lite störd på att dom bara har en espresso maskin här och ingen
vanlig kaffekokare, heter det så? :D Espresso är ju den sk. "vanliga
kaffen i frankrike, som du får om du t.ex. på en restaurang beställer:
"un café s'il vous plaît" och ingen typ dricker det som i Finland anses vara
vanligt svart kaffe med kanske lite mjölk i. Så jag blandade i nån pulver i
varmt vatten och så tillade jag lite mjölk och voila färdigt, men inte så gott.

Bisous<3

Dimanche le 9

Heej!

Jag har varit lite lat med allting dom senaste dagarna, därav oxå den oexsisterande uppdateringen haha. På fredagen blev det igen en utgång med Johanna och några fler! det var nice men kvällen slutade inte så bra. När vi var påväg från baren tillbaka mot bilen så blev Johanna rånad. Det var en kille som kom och talade med oss och vägrade lämna oss ifred. Och när Joahanna sedan blev arg på honom, tog han hennes väska och sprang iväg. Jag sprang sedan efter killen men det gick inget vidare i klackar. faan. Imorgon skall jag sedan med Johanna till polisen, hon var redan en gång där men dom ville att vi skulle komma pånytt och se bilder av misstänkta.
Igår blev det sedan en vääldigt lazy day at home. Jag skypade lixom ca 8 timmar med Mixo och Sabbe! :D Jag hade ingen ork att göra någonting alls och jag är även idag otroligt trög. Funderar ändå på att gå på en powerwalk, kan verkligen behövas! Och så måste jag ladda ner all musik till min ipod igen, det var andra gången nu som jag lyckades med att alla sånger försvann från min ipod, itunes etc.

Ha en bra vecka! :)

bisous xx

fontaine de la rotonde, mitt i aix centrum.


Mercredi le 5

Hej!

Ursäkta för min otroligt dåliga uppdatering! kommer helt enkelt inte ihåg att blogga ibland, jag är ju inte så van vid det än.
Hoppas ni hade ett bra veckoslut, det hade jag iallafall! På fredagen blev det utgång med några typer från min skola som jag inte kände på förhand, men det var super nice och så lärde jag känna en hel del nya människor, alla från olika länder typ :) Först blev det lite wine and drinks med Johanna och Tess, och sedan mötte vid upp några killar som dom kände, samt Ebba från Sverige och Stephanie som var på besök från Danmark. Det blev några drinkar på en bar och därefter forstatte vi till Wohoo som är en annan bar. Kvällen avslutades sedan på en tredje bar/nattklubb var vi erövrade dansgolvet.





Jag och super trevliga Johanna från Sverige!



Jag och söta Tess från England.



Jag och Ebba inne på Wohoo! :)



(ser ni sveriges flagga i bakgrunden? :D)

På lördagen blev det sedan en lugn dag med lite ärenden inne i Aix, (fick äääntligen mitt busskort!) och så lite shopping ofc. :) Kvällen spenderades sedan hemma framför filmen Amélie och så köpte jag med mig lite choklad macarons från stan. Så sjukligt goda. Och så lite cola zero då, beroende typ?





Utsikten från Lous rum.


På söndagen var det alldeles perfekt strand väder, så jag mötte upp Johanna och så köpte vi lite picknik mat och därefter hoppade vi i hennes bil och så körde vi till en strand i Martigues. Där dyrkade vi sedan solen hela långa dagen på den fina sanden, och så blev det också några dopp i Medelhavet. ++
Innan hemgången satte vi ner oss vid en restaurang vid stranden och åt våfflor med nutella, vispgrädde och glass. Därtill blev det ännu iskall cola i kvällsolen. Sockerfylla, någon?!



Kvällssooooool (kommer alltid att tänka på ena avsnittet av solsidan när dom talar om kvällsol haha)


Ha de bra mina fina! :)

Bisous!


RSS 2.0