Lundi le 28

Heej! lång tid sen ja blogga igen ja vet..MEN detta inlägg ägnar jag åt min juvliga vän CAROLINA som fyller år idag! GRATTIS CARO!!<3 :)) ja hoppas du har en jette bra födis! o så får du din födis kram när vi snart ses :) Du har varit en av min närmaste vänner enda sedan jag lärde känna dig för miljoner år sedan, när vi var 7 år väl? :D ja har så otroooligt många bra minnen med dej! Ja hade inga gamla bilder på oss, fö ja hade allt på gamla datan, men en hel del hitta ja på facebook. Saknar våra crazy times hahaa, och den legendariska Malta resan som int kan beskrivas med ord. bisous vackring<3



nyår 2009/2010 :)





Comino, Malta! fuuuun times :D



vi o våra roomies, saknarr!!



comino by night!



Abi kryssning! kraaam :)





G R A T T I S!<3

Mardi, le 14

Hej!

Idag har ja äääntligen skaffat mig ett franskt nummer! Så om ni vill få tag på mig så skall ni inte ringa mitt finländska nummer utan mitt franska som jag skrev på facebook. Efter julen kommer jag dock att använda båda numrorna igen.
Före skolan blev det super god café au lait med Johanna, och efter skolan blev det lite mer kaffe med Chloe och Matt. Och så drack jag ju även cocis i skolan så ni kan gissa hur min energinivå var på eftermiddagen..:D
Skolan var oxå riktigt angenäm idag, grammatiken tycks sitta ganska bra i huvudet efter gymnasiet, så det blev lite briljering på lektionen bara för att lixom.
hmm what else? Mina vänner var jette ivriga på utgång ikväll, men jag bestämde mig ändå att stanna hemma ikväll, orkar inte vara trött imoron, det är ju trots allt min heldag med Lou och då ska jag försöka vara en super aupair och hitta på en massa roligt att göra. haha vad tycker 10 åriga flickor om att göra, idéer, anyone? Film/tv/data etc räknas inte, för det får hon inte göra mer en en timme per dag.
jaajaa onödigt inlägg va? hoppas jag har nåt intressantare att komma med next time. <puss3




Vendredi le 11

Hej mina fina! :)

Idag är det fredag och solen skiner här. Man blir alltid så himla glad av att veckoslutet börjar! Det har hänt en hel massa här under senaste tiden, väldigt mycket bra saker men också dåliga. Hade en riktigt pissdag på tisdagen, men så blir det väl ibland..man har ju lixom en vardag även här. Men vad vore inte livet utan lite regn ibland. Solen kan ju inte hela tiden lysa.
Ja skall försöka ta lite igen och berätta lite kort vad jag gjort på senaste tiden. Jag har bl.a. hunnit med ett äventyr till St.tropez, firat halloween, festat hehe ovanligt va? ;) träffat nya trevliga människor, sagt hejdå till vissa andra, sett mitt livs första vattenpolo match, ordnat en american pyjamasparty till flickan jag tar hand om och hennes tjejkompisar, nästan fått 80 euros parkeringsböter men kom undan i sista minuten, kört ner bilen i ett dike och fastnat där. ( som tur var kom några snälla killar till hjälp) chillat i skolan, hängt med vännerna, sätt filmen les marches du pouvoir (inte helt i min smak), varit på en öronbedövande choral lektion och fick anstränga mig att inte få ett hysteriskt skrattanfall, shoppat, ätit alldeles för mycket godsaker, och så har ja även beställt flyg hem över julen och paris resan över nyår med Sabbe, Nelly och Nana! kommer att bli sååå kul :) Om någon har bra paris tips får man gärna säga till!

Meningen med st.tropez resan var att jag och min vän Janka skulle åka med hennes bil för en dag dit och se staden plus shoppa på final season sale, men det blev lite annorlunda än planerat hehe. Bilresan dit skulle ta nästan 2 timmar genom små bergsvägar, och efter ca en timmes körning upptäckte Janka att det var något fel med bromsen och att det helt enkelt inte gick att stanna bilen genast. Skitskrämmande när vi var uppe på små vägar högt uppe i bergen. Så vi ringde en service station och dom kom och kollade på bilen och konstaterade att det var för farligt att forstta resan med bilen. Så dem plockade upp bilen, och kvar blev jag och min vän mitt uppe i bergen i en liten by. Vi hade ingen aning om hur vi skulle ta oss hem eller till st.tropez, det var ju trots allt söndag och det gick inga bussar osv. Men vi ville inte ge upp så vi ringde en taxi för vi ville verkligen se st.tropez. Det tog ca en timme för taxin att komma och hämta oss så vi passade på att gå på en riktigt äkta fransk by marknad med massor av olika ostar, chokladsorter, viner osv. Sedan hamnade vi också på en bar mitt på ljusa dagen och drack en flaska rosé, upsii :D
Nå, sen kom äntligen taxin, och det var nog en av dom roligaste taxiturena i mitt liv haha. När vi väl kommit till st.tropez gick vi runt i de olika butikerna, och så kollade vi också in hamnen med yachterna och dom fancyga restaurangerna osv. När vi kom in i första klädaffären kom låten welcome to stropez, det var bara så sjukt passande i situationen :D  På kvällen blev det också en drink vid hamnen, men vi höll oss till en per man efter att kollat in prislistan. De hade t.ex. champagne för 30 000 euro. Alltså seriöst VEM betalar sådana summor för en champagne flaska? det är lixom det onödigaste jag kan tänka mig. Men rätt så komiskt att kolla på människorna där haha. Vi hade ju ingen bil att ta oss tillbaka med, men som tur var äger Jankas hostfamily ett sommarhus lite utanför st.tropez så vi kunde stanna där övernatten. Där träffade vi en creepy äldre dam som var från Paris och jobbar som designer. Nästa dag hämtade vi sedan upp bilen som var på en service station och så körde vill hem tillbaka hem till aix. Ett tips till dem som har tänkt besöka franska rivieran: St.tropez är nog lite överskattat och beläget på ett krångligt ställe. Om ni inte har så mycke tid, besök istället Nice, Cannes, Juan-les-pins, Antibes och Monaco. Dem kan man enkelt beöska med tåget! Har funderat på att åka till Nice något vs och sedan igen på sommaren, någon som vill hänga på? Nelly? :)

Förresten det där om parkeringsmöter var ganska komiskt. Jag skulle bara snabbt in på en butik och köpa strumpbyxor inför halloween, och parkerade bilen lite fel för högst 10 minuter eftersom att det inte fanns några lediga platser. Jag tänkte att vad är lixom chansen att polisen ger mig parkeringsböter på ca 5-10 minuter? Nååh, sen när ja springer ut ur butiken står två cykelpoliser vid min bil. Jag tänkte att jaha just så vilken tur man kan ha lixom. Meeen sedan vet jag ju oxå hurdana poliserna är i Frankrike haha. Så jag började babbla om att det var första gången jag kör här i Frankrike och jag inte visste att man inte kunde parkera här och att jag var sooo sorryyy haha. så dom ba okej nåå egentligen ha vi ju inte skrivit sista meningen på böteslappen så den här gången behöver du inte betala. Lite komiskt var det ju att en fransk dam som parkerat bredvid mig måste betala. Ibland är det ganska bra att vara en blond tjej från finland haha.

Tänkte snart gå ut på en promenix och sedan ta en dusch, fixa mig och sedan beger jag mig till centre ville för förfest med svenska Malin och Johanna, italienska Laura och en bunt franska killar, och säkert en hel del nya människor igen. Resten av vs vet har jag inte alls planerat. Eller joo borde kanske fixa det där franska numret snart. Har lixom använt mitt finländska nummer här hela tiden. Mysiga räkningar lixom, noot.

ha ett super vs, och snart ses vi i finlandiaaa! :)



Jag och fina Janka på förfest hos Tess!



Jag på söndagsmarknad i väntan på st.tropez



j



long island in st.tropez!



Janka och hennes två söta aupair barn på halloween :)



Janine, Janka och Johanna! JJJ<3





Laura Croft and Lady Gaga!


BISOUS!



Mercredi le 2

Ciao! :)

Idag är det min fina vän STINAS födelsedag! JOYEUX ANNIVERSAIRE CHÉRIE!<3 :)) Med dig har jag upplvet massor med fina och roliga stunder som kommer att bli memories for the hole lifetime! Särksilt våra resor har ju varit rätt spårade haha ;) Hoppas du får en jette bra födis, och synd att jag inte kan vara där och fira dig. Saknar dig!!



Mallis sommaren 2011 :)))





mallis sommaren 2010, pusss (:



RSS 2.0